Hej!

Här kommer lite extra om 1:2’s vecka.

Vi har verkligen grottat ner oss i faktatexter. Vad är en faktatext? Vilka rubriker kan en faktatext om djur ha? Hur kan man använda sig av en tankekarta när man skriver faktatexter? Hur skriver man en tankekarta? osv är saker vi jobbat med. Det resulterade i vår egna faktatext om Vargen.

Vi har också jobbat med hälften, udda och jämna tal och börjat med 10-kamraterna. Vi har sjungit mattesånger, ”udda och jämna tal” och ”tiokamraterna”, be era barn sjunga dem för er, några kan dem utantill.

På NO’n gjorde vi ett experiment med vatten, hur mycket vatten får plats på en gammal 1-krona, en gammal 5-krona och en ny 1-krona. Vi såg tydligt ytspänning och vi pratade om vad vi kan och vill lära oss om vatten. Spännande att många elever tror att man kan gå på vatten, bara man går jättesnabbt 🙂

Vi har också haft klassråd, jobbat med Den magiska kulan och Granens ABC. Vi avslutade veckan med ett härligt GOSEDJURSPARTY!!!

Önskning

Jag har sett en rolig idé med äggkartonger, så om ni köper ägg i äggkartong, 10 eller 12-pack, och inte använder kartongerna själva så får ni gärna skicka med dem till skolan. Tack på förhand!

Ha en bra avslutning på veckan allihop!

Hälsningar Ulrika


Prenumerera på nya blogginlägg