2017-08-16

HEJ ALLIHOP!

Sommarlovet lider mot sitt slut och en ny, spännande och rolig termin väntar! Jag vill med det här brevet hälsa välkommen till en ny idrottstermin på Ankarskolan, men också passa på att presentera mig själv. Jag heter Emma Prytz och kommer ha idrott för de flesta klasser i årskurs 1-3. Jag är 32 år gammal och flyttade i januari tillbaka till Varberg efter 4 års studier på lärarprogrammet i Uppsala. Jag bor tillsammans med min man Anders och spenderar gärna min lediga tid på att laga god mat, åka skidor, läsa böcker, åka till Grekland och lägger en lagom mängd tid på träning.

Min grundtanke med idrottslektionerna är att skapa glädje och lust till att röra sig, att lära eleverna att vara en god lagkamrat samt att få eleverna att testa nya saker, både inomhus och utomhus. Idrottsundervisningen i de lägre årskurserna handlar mycket om lek och att utveckla de grovmotoriska grundformerna som t.ex. springa, hoppa och klättra. Jag lägger stor vikt vid aktivt deltagande och tar för givet att om eleven är i skolan och kan vara med på rastaktiviteter kan också eleven deltaga vid idrottslektionen. Jag vill att alla elever ska vara ombytta på idrotten (inkl. gympaskor) och ha med sig handduk då det efter varje idrottslektion skall duschas, oavsett vilken aktivitet vi ägnat oss åt.

Om det är något du som förälder/vårdnadshavare vill att jag ska veta om så skicka gärna mail till mig. Jag har också en arbetstelefon som är med på idrottslektionerna där ni kan nå mig om det skulle vara något akut, men jag ser helst att ni mailar.

Ser fram emot måndag och en superskojig hösttermin tillsammans!

VÄNLIGA HÄLSNINGAR,

EMMA PRYTZ emma.prytz@varberg.se

072-9651079 (Arbetstelefon)


Prenumerera på nya blogginlägg