Hej!

Nästa vecka kommer jag att vara ledig och på resande fot. Gunilla Lundgren som varit i klassen tidigare och gjort bedömningsstödet i sv och ma kommer att vara vikarie.

Läxor v. 19.
Då vecka 18 och vecka 19 är korta veckor har vi ingen läxa till v. 19. Läsläxan som delas ut idag (fredag v. 18) är alltså till torsdag v. 20. De som läser Petter-böckerna har idag fått en ny bok med hem, Petter i skolan.

Nompläxan är också till v. 20.

Vallendagen.
På tisdag den 15 maj åker alla elever i F-3 till vallen för en friidrottsdag. Eleverna åker buss kl. 8.30 och är tillbaka tills skolan slutar kl. 13.30.

Eleverna behöver ha med sig matsäck (lunch och lättare fika (frivilligt) samt dryck/vattenflaska). De som anmält till Emma Prytz att ert barn vill ha pastasallad från skolan behöver bara ha dryck/vattenflaska och lättare fika (frivilligt).

Det är också viktigt att eleverna har kläder som passar vädret och aktiviteterna. Eleverna duschar inte efter att vi varit på Vallen.

Under denna dagen kommer jag (Ulrika) att hjälpa till med sambedömning av nationella prov (år 3) så Kjell Svensson kommer vara med 1:2 under dagen.

Hänt i 1:2
Våra bönor har grott och växt sig rätt stora snabbt. Några har redan planterats om och eleverna har fått med sig dem hem. Hjälp era barn att plantera dem i ”riktiga” krukor, så de kan blomma också. Här är information om rosenbönan.

Vi har också jobbat mer med vokaler och dubbelteckning i svenskan. Vi har börjat skriva berättelser ”fritt”, utan hjälp av bilder osv. Skrivlektionerna är omtyckta och flitens lampa lyser verkligen. När strukturen ”början – hinder – lösning – mål” sitter ska eleverna få välja en text att bearbeta och rita en bild till.

Vi kommer att läsa mycket Kråke-böcker de närmaste veckorna. Vi får nämligen författarbesök av Marie Bosson Rydell den 29 maj. OM ni har Kråke-böcker hemma eller går till biblioteket, passa gärna på att läsa lite om Kråke innan författarbesöket.

Borttappad jacka
Oskar i 2:2 har tappat bort en mörkblå ”bomberjacka”, KappAhl New Hampton, troligen stl 134. Om ni ser den, har tagit fel, säg till en vuxen på Ruffen.

 

Att tänka på till v. 19 – Ruffen
Måndag – Ulrika ledig. Gunilla vikarie.
Tisdag – Ulrika ledig. Gunilla vikarie.Idrott ute, tänk på idrottskläder, skor och handduk.
Onsdag – Ulrika ledig. Gunilla vikarie.
Torsdag – Lov
Fredag – Lov

Att tänka på till v. 20 – Ruffen
Måndag –
Tisdag – Idrottsdag Vallen, se information ovan.
Onsdag –
Torsdag – Läsläxa.
Fredag – Matteläxa nomp.

Ha en härlig helg!

Ulrika

 


Prenumerera på nya blogginlägg