Hej alla vårdnadshavare.

Vi har haft en mysig julvecka i skolan.

Denna vecka har vi ju besökt kyrkan. Det var spännande att både få höra julevangeliet, leta efter en skattkista och verkligen se, springa omkring och upptäcka kyrkan. Vi sjöng sånger och eleverna fick varsin ”brosch/pin”.

Vi har också julpysslat tillsammans f-klasserna och år 1. Vi hade olika stationer där man fick välja att göra olika saker. Det kan ni se exempel på i bildspelet nedan.

Annars har vi fortsatt med matteboken och Den magiska kulan. Vi har jobbat med bokstaven H h och läst faktatext om haren.

Idag har vi haft en julavslutningssamling i stora hallen tillsammans med alla andra elever och vuxna på skolan. Vi sjöng tillsammans och fick lyssna på äldre elever som uppträdde. Vi dansade också långdans tillsammans.

Önskemål från lärarna.
Vi vill att ni ska ha ett härligt jullov men vi vill också att ni hjälper era barn att bibehålla den läsförmåga de tränat upp under höstterminen. Det kan man göra på många sätt. Läsa böcker, serier, mjölkpaket, vägskyltar, sällskapsspel osv. Ett tips är att gå in på jagharläst.se. Där ligger en ny gåta varje dag att svara på. Om man vill, kan man skicka sitt svar till sin lärare.

Vi har valt att ha läsläxa till fredagen första skolveckan. Det är frivilligt om man gör den under lovet eller de sista dagarna. Det viktiga är att ni gör ert bästa för att läsa det som passar under lovet.

Att tänka på till v. 2
Kojen 1:1
Måndag – jullov
Tisdag – jullov
Onsdag – Skolan börjar.
Torsdag – Idrott. Tänk på kläder, skor och handduk.
Fredag – Läsläxa i Den magiska kulan s. 77-81 i läseboken. Sidan 20 i läxboken.

Ruffen 1:2
Måndag – jullov
Tisdag – jullov
Onsdag – Skolan börjar.
Torsdag
Fredag – Läsläxa i Den magiska kulan s. 77-81 i läseboken. Sidan 20 i läxboken.

Hytten 1:3
Måndag – jullov
Tisdag – jullov
Onsdag – Skolan börjar.
Torsdag – Idrott. Tänk på kläder, skor och handduk.
Fredag – Läsläxa i Den magiska kulan s. 77-81 i läseboken. Sidan 20 i läxboken. Bibliotek – tänk på att ta med biblioteksböcker hemifrån.

Vi tackar för ett mycket gott samarbete och
önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!!!

Ines, Ulrika och Dennis

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg