Hej igen!

Jag har förstått att jag inte varit tillräcklig informativ kring läsläxan.

Läsläxan består av två delar.

  1. Att läsa ett kapitel (4 sidor) i läseboken ”Den magiska kulan”. Vilket kapitel, vilka sidor ni ska läsa, står på bloggen längst ner på veckobrevet under rubriken ”Att tänka på till v. /39/”
    Jag förväntar mig att ni läser kapitlet tillsammans med ert barn, alternativt att ert barn läser det högt för er, helst varje dag men åtminstone 4-5 gånger varje vecka. Minst en gång av dessa diskuterar ni texten tillsammans, antingen endast utifrån texten men ni kan också gärna fråga ert barn om de varit med om något liknande, hur de skulle känt sig i en liknande situation – dra paralleller till ert barns verklighet.
  2. Att göra en sida i läxboken till läseboken ”Den magiska kulan”.
    Kapitlen i böckerna heter likadant, så om det är ”Fotboll ska vara kul” i läseboken, är det även sidan med den rubriken i läxboken. Läxbokens frågor får ditt barn svara på själv, eller så diskuterar ni dem tillsammans. För de barn som inte kan skriva, kan du skriva först och eleven skriva av.

    Läseboken behöver ju alltså eleven ha hemma hela veckan, åtminstone fredag – torsdag, för att kunna läsa helst varje dag. Jag vill ha in läseboken på fredagar för då läser eleverna sin läsläxa för mig och då behöver de ha sin bok. Vissa tycker det är lättare att komma ihåg att ta med båda böckerna, och lämnar därför in båda böckerna på torsdagen.
    Läxboken vill jag ha in på torsdagar för att hinna ge respons till fredagen då jag skickar med böckerna hem igen. Läxboken får man lämna in när man gjort den, men läseboken skickar jag med hem igen om den kommer in tidigare än torsdag – just för att man ska kunna läsa kapitlet många gånger, helst varje dag.

Jag ber om ursäkt för att jag varit otydlig tidigare. Det är inte lätt för er att veta hur jag tänker mig att ni ska göra detta hemma. Har ni fler frågor så säg till!

Hälsningar Ulrika

 


Prenumerera på nya blogginlägg