Hej!

Vi har kommit igång bra här i skolan. Det går jättebra och eleverna är verkligen fokuserade även om de nyss haft jullov.

Vi har startat upp som vi brukar, med någon lek och skrivit/pratat om lovet.

I svenskan jobbar vi denna vecka med bokstaven P p. Granen träffade Pelle Pilfink på sin bokstavspromenad. Visste ni att det som skiljer gråsparven från en pilfink är bland annat att pilfinken har en svart fläck på kinden?

I matten har eleverna fått en ny mattebok, Eldorado 1B. Den kommer vi jobba med under vårterminen. Första kapitlet handlar om talen 9-20 och tiotalsövergången. Därför kommer vi jobba mycket med vad ett tiotal är och vad ett ental är, samt räkna med dessa tal.

Läsläxan

Det är lätt att glömma av rutiner över lov. Nu är läsläxan till torsdagar igen. Vi samlar in läxboken på torsdagar men läser kapitlet i läseboken på fredagar. Det är alltså mer än okej att ha läseboken hemma till fredag, för att kunna träna även på torsdagen.

Utvecklingssamtal

De närmaste veckorna, fram till v. 7, kommer vi i år 1 att ha utvecklingssamtalen. Ni ska ha fått en länk via mejl. Klickar ni på den kommer ni till doodle.com och där väljer ni en av tiderna för ert utvecklingssamtal. Kan ni ingen av de upplagda tiderna får ni kontakta ert barns klassföreståndare för att avtala en annan tid.

Eleverna har eller kommer att få med sig en lapp att hem inför samtalet. Diskutera frågorna tillsammans. Skicka gärna med lappen till skolan någon dag innan samtalet, speciellt om ni har något särskilt att ta upp.

Matteläxa

Som vi berättade på föräldramötet kommer vi att ha matteläxa under vårterminen. Den har vi på ett digitalt verktyg som heter nomp. Vi kommer visa eleverna hur man loggar in på nomp på skoltid, och för er som behöver mer hjälp så kan vi även visa detta på utvecklingssamtalen. Eleverna har fått inlogg till nomp i höstas och om ni behöver er elevs inloggningsuppgifter så mejla ert barns klassföreståndare.

Besök i ishallen.

Nästa fredag, den 19 januari, besöker F-klass och år 1 ishallen. Där kan man låna skridskor och hjälm om man inte har egen utrustning.

Det är viktigt att eleverna har varma kläder på sig för det är kallt i ishallen.
De ska ha med sig något att dricka. Eleverna får lunch från skolan, pastasallad. Den brukar innehålla pasta, kyckling, majs, tomat och gurka med dressing till.
Om man vill får man ta med en liten fika. Flera elever har frågat om man får ta med sig egen lunch, och ja, det får man, men det behövs absolut inte.

Att tänka på till v. 3
Kojen 1:1
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag – Idrott. Tänk på kläder, skor och handduk. Läsläxa i Den magiska kulan s. 82-85 i läseboken. Sidan 21 i läxboken.
Fredag – Besök i ishallen. Se information ovan.

Ruffen 1:2
Måndag
Tisdag – Idrott. Tänk på kläder, skor och handduk.
Onsdag
Torsdag -Läsläxa i Den magiska kulan s. 82-85 i läseboken. Sidan 21 i läxboken.
Fredag – Besök i ishallen. Se information ovan. Bibliotek – tänk på att ta med biblioteksböcker hemifrån. Matteläxa på nomp.

Hytten 1:3
Måndag
Tisdag
Onsdag – Idrott. Tänk på kläder, skor och handduk.
Torsdag – Läsläxa i Den magiska kulan s. 82-85 i läseboken. Sidan 21 i läxboken.
Fredag – Besök i ishallen. Se information ovan.

Vi ser fram emot en lärorik och rolig vårtermin.

Ines, Ulrika och Dennis

 


Prenumerera på nya blogginlägg