Hej!

Vi vill börja med att informera om att prenumerationsfunktionen på bloggar via Webbstjärnan har bytts ut. Det har visat sig att den inte alltid fungerar. Därför kommer också detta första veckobrev att skickas via e-post, något vi inte kommer fortsätta med då prenumerationsfunktionen på bloggen fungerar igen. Det kommer att komma ett ”testinlägg” på bloggen då ni uppmanas att kommentera med ett OK eller Det funkar… för att vi ska förstå att ni får informationen.

Första skolveckan är slut och det har varit jättekul att få starta höstterminen med era goa barn.

I början av terminen brukar man fokusera på att lära känna varandra, lekar, samarbetsövningar och lite mer lättsamma saker. Det är dock tre taggade klasser, som vill lära sig läsa, skriva och räkna, helst med en endaste gång. Vi har startat vårt arbete i svenska, Den magiska kulan och Granens abc. Vi har också börjat jobba i matteboken bland annat med talraden 0-10. Vi har gjort två olika diagnoser för att få en uppfattning av vad eleverna redan kan.

Vi har tränat på att spåra bokstaven O och siffrorna 0-9. Det är svårt för många elever att spåra bokstäverna ”RÄTT”, man vill göra på sitt sätt. Det är dock viktigt att träna på att forma bokstäverna och att börja skriva på rätt ställe. Några har sett en film om detta. Låt eleverna forma siffrorna i luften eller på ett papper.

 

Föräldramöte

Den 12 september kl. 18.00 kommer vi att ha ett föräldramöte för föräldrar med barn i år 1 och förskoleklass. Då kommer vi att presentera oss, vi presenterar våra läromedel, hur vi tänker kring ert barns skolgång, schema, rutiner och våra förväntningar på er föräldrar. Det är viktigt att ni deltar.

Utvecklingssamtal
Vi kommer att mejla ut separat information om utvecklingssamtal inom kort.

Frukt och vatten
I år 1 har vi ingen fruktstund på lektionstid. Om eleverna har med sig frukt får de äta den på rasterna. Vi försöker påminna på 10-rasten varje dag. Om man vill får man ha med sig en vattenflaska och ha på sin plats i klassrummet.

Information från BUF.
De som inte redan fått kommer idag att få separat mail ang. närvaro och trivsel från Barn- och utbildningsförvaltningen.

Att tänka på vecka 35

Klass 1:1 – Kojen
Måndag
Tisdag – Vi går till biblioteket.
Onsdag
Torsdag – Idrott, kom ihåg idrottskläder, skor och handduk.
Fredag

Klass 1:2 – Ruffen
Måndag
Tisdag – Idrott, kom ihåg idrottskläder, skor och handduk.
Onsdag
Torsdag
Fredag – Vi går till biblioteket.

Klass 1:3 – Hytten
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag – Idrott, kom ihåg idrottskläder, skor och handduk.
Fredag

Vi önskar er en mysig helg i höstrusket.

Ines, Ulrika och Dennis.

 

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg