Hej!

En helt vanlig skolvecka är till ända.

Det är roligt att se hur ambitiösa och motiverade eleverna är i skolan. Vi har jobbat med bokstaven L, nästa vecka är det dags för bokstaven E. Ordbilderna vi jobbar med nästa vecka är du och den. I Granens ABC läste vi fakta om lodjuret, skrev och ritade i våra Skrivarböcker.

I matten har vi fortsatt med addition och subtraktion och lärt oss använda talraden för att räkna ut uppgifter. Nästa vecka introducerar vi begreppet räknehändelse. Det innebär att det händer något som man kan använda mattespråk för att räkna ut.

Vi har varit ute och jobbat med trafik. Vi har tränat på att korsa gatan säkert, letat övergångsställen, trafikmärken och tränat på vänster-höger-vänster.

I no’n har vi pratat om olika material och vad som händer då de kastas. Vi har sorterat saker och letat material i klassrummet och utomhus.

Nästa vecka kommer vi att ha fokus på hälsa, kroppen och att göra hälsosamma val. Vi har en utemattelektion under veckan och går en tipspromenad tillsammans på fredag.

Att tänka på till v. 40
Klass 1:1 – Kojen
Måndag – Fotografering, endast gruppfoto.
TisdagBiblioteket. Tag med biblioteksböcker du har hemma.
Onsdag
TorsdagIdrott, kom ihåg kläder för inomhusidrott, skor och handduk. Läsläxa s. 32-35 i läseboken och s. 9 i läxboken. Kom ihåg att ta med läxböckerna till skolan.
Fredag

Klass 1:2 – Ruffen
Måndag – Ulrika på utbildning efter lunch, vikarie på em. Fotografering, endast gruppfoto.
TisdagIdrott, kom ihåg kläder för inomhusidrott, skor och handduk.
Onsdag – Ulrika på konferens, vikarie hela dagen.
TorsdagLäsläxa s. 32-35 i läseboken och s. 9 i läxboken. Kom ihåg att ta med läxböckerna till skolan.
Fredag

Klass 1:3 – Hytten
Måndag – Fotografering, endast gruppfoto.
Tisdag
Onsdag
Torsdag – Idrott, kom ihåg kläder för inomhusidrott, skor och handduk. Läsläxa s. 32-35 i läseboken och s. 9 i läxboken. Kom ihåg att ta med läxböckerna till skolan.
FredagBiblioteket. Tag med biblioteksböcker du har hemma.

Ha en bra helg!

Ines, Ulrika och Dennis


Prenumerera på nya blogginlägg