Hej!

Här kommer veckans veckobrev.

Vi har fått i uppdrag att informera er om att det återigen går löss på skolan. Var vänliga att luskamma era barn regelbundet för att förhindra spridning.

Den här veckan har Granen lämnat bokstaven N och därför har eleverna fått lära sig mer om nyckelpigan. Nästa veckas bokstav, I i och ordbilderna KAN och INTE.
I svenskan har vi också fokuserat mer på läsförståelse och elever har fått skriva läsloggar. I november får vi författarbesök av Thomas Halling vars böcker vi läser just nu.

I matten fortsätter vi att jobba med subtraktion och att jämföra tal, talfamiljer och att förstå, träna på sambandet mellan addition och subtraktion. Den här veckan har vi också arbetat en hel del med räknesagor, något som vi kommer fortsätta att jobba med framöver.

Trafik-temat i SO är nu avslutat och i veckan har eleverna fått hem reflexer. Nästa vecka börjar vi med ”Tankar om världen vi lever i/Du & jag” och vi förbereder oss inför FN-veckan.

I No har vi arbetat med hälsa och sorteringar och den här veckan har vi avslutat båda delarna. Kommande veckor börjar vi arbeta med hösten, traditioner och vad som händer i naturen.

Att tänka på inför v. 42
Klass 1:1 – Kojen
Måndag
TisdagBiblioteket. Kom ihåg att ta med biblioteksböcker du har hemma.
Onsdag
TorsdagIdrott, kom ihåg kläder för inomhusidrott, skor och handduk. Läsläxa s. 40-43 i läseboken och s. 11 i läxboken. Kom ihåg att ta med läxböckerna till skolan.
Fredag

Klass 1:2 – Ruffen
Måndag
TisdagIdrott, kom ihåg kläder för inomhusidrott, skor och handduk.
Onsdag
TorsdagLäsläxa s. 40-43 i läseboken och s. 11 i läxboken. Kom ihåg att ta med läxböckerna till skolan.
Fredag

Klass 1:3 – Hytten
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag – Idrott, kom ihåg kläder för inomhusidrott, skor och handduk. Läsläxa s. 40-43 i läseboken och s. 11 i läxboken. Kom ihåg att ta med läxböckerna till skolan.
FredagBiblioteket. Kom ihåg att ta med biblioteksböcker du har hemma.

 

Trevlig helg!

Ines, Ulrika och Dennis


Prenumerera på nya blogginlägg