Hej alla vårdnadshavare.

Denna vecka har vi haft bland annat haft en skräpplockardag, där vi tillsammans i faddergrupper letat och plockat skräp i olika tilldelade områden omkring Ankarskolan. Vi har även övat inför samt genomfört vår ”hattparad” med gott resultat, där vi tillsammans i F-3 välkomnade våren med skönsång och hattar. I år blev det mindre skönsång och mer hattar.

I svenskan arbetar vi vidare med våra berättelser.  Vi högläser också ur kråkeböckerna som är skrivna av Marie Bosson Rydell. Hon kommer till oss om några veckor och då blir det extra kul och motiverande för eleverna om de har hört/läst några av hennes böcker. Före, under och efter läsningen arbetar vi aktivt för att utveckla elevernas läsförståelsestrategier genom dialog och textsamtal.

I matematiken har vi blandat annat arbetat med additionsstrategiet för talområdet 11-18 där eleverna ska fylla på till tio och sedan räkna resten. Klockan har vi också jobbat mer med. Hel timma, halv timma, kvart är det som eleverna fått träna på i första hand. Det är viktigt att ni tränar hemma också. Har man inte behövt träna på klockan tidigare är det dags att träna nu.

Nu när vi pratar om våren kommer vi prata om växter – och djurs livscykler. Vi har pratat om blommornas delar: rot, stjälk, blad och kronblad. Vi har även pratat om hur ett frö blir till en ny växt som får blommor. En resa från frö till frö, växtens livscykel. I samband med ovanstående har vi planterat en böna (frö) i klassrummet som vi kommer att följa och se dess utveckling.

Engelska frukter och verb, programmering, matråd, musik och kamratsamtal har vi även hunnit med denna vecka.

Läsläxa
Vi har läsläxa till fredag v. 18 eftersom det är en halv vecka. Det räcker alltså att ha med läxboken och läseboken på fredagen. Vi kommer inte ha tid att ge samma feedback på läxan nästa vecka.

Idrott
Eftersom eleverna i år 1 har olika idrottslärare är rutinen kring inne- och uteidrott olika. Var noga med att läsa på ditt barns klass när ni planerar kommande vecka.

Fritids
Onsdag den 2 maj stänger fritids 16.30 pga personalmöte. Det innebär att ni måste ha hämtat ert barn innan 16.30 då personalmötet börjar!

Kodable
Eleverna har, efter att ha programmerat utan digitala verktyg, nu även fått programmera i appen Kodable. Den finns att ladda ner gratis där appar finns.

Att tänka på till v. 18
Kojen 1:1
Måndag – Lovdag, fritids stängt.
Tisdag – Ingen skola.Fritids öppet.
Onsdag – Fritids stänger 16.30.
Torsdag – Idrott. Kom ihåg kläder, skor och handduk.
Fredag – Matteläxa. Läsläxa och läsebok.

Ruffen 1:2
Måndag –Lovdag, fritids stängt.
Tisdag – Ingen skola.Fritids öppet.
Onsdag – Fritids stänger 16.30.
Torsdag – Skräpplockardag.
Fredag –  Matteläxa. Läsläxa och läsebok.

Hytten 1:3
Måndag –Lovdag, fritids stängt.
Tisdag –Ingen skola. Fritids öppet.
Onsdag – Idrott. Tänk på kläder, skor och handduk (inomhus). Fritids stänger 16.30.
Torsdag –  Läsläxan (skrivbok)
Fredag – Matteläxa. Läsläxa (läsebok) Bibliotek. Tänk på att ta med biblioteksböcker hemifrån.

Ha det skönt i vårsolen!

Hälsningar
Three Amigos: Ines, Ulrika och Dennis.

 


Prenumerera på nya blogginlägg